Hvad laver man som medlem af MY veterantog i forbindelse med kørslerne?

MY veterantog er en mindre forening med cirka 20 entusiastiske medlemmer, der i stort omfang selv løser alle de opgaver, der er forbundet med at drive et veterantog.

Rent fagligt spænder vi vidt, fra håndværkere til ”kontornussere”. Det er altså ikke nødvendigt, at være uddannet hverken mekaniker eller kleinsmed for at være aktivt medlem i Hundested, men det er bestemt heller ikke nogen hindring. Er du i tvivl om, hvorvidt du ”passer ind” i vores forening, så ring og få en snak med os.

Sikkerheden er absolut i højsædet, når vi arbejder på vort materiel. Som nyt medlem vil du typisk blive sat sammen med en af de mere erfarne medlemmer, der sammen med dig ud fra dine interesser og de foreliggende arbejdsopgaver, vil forsøge at klarlægge, hvilke arbejdsopgaver du bedst kan hjælpe med at udføre.

Vi mødes typisk et par gange om måneden, hvor vi vedligeholder vores materiel. Med cirka 10 kørselsdage, der alle ligger i sommerhalvåret er der selvsagt nok at se til, når vi mødes.

I den efterfølgende fotoserie har vi forsøgt, at vise lidt episoder fra vore mange forskelligartede gøremål i foreningen.

Søren er ved at pakke cateringvognen med morgencomplet til vore passagerer på turen til Thyborøn.
Foto: Henrik Sandum

I forbindelse med vore kørsler er der også en lang række arbejdsopgaver, der skal udføres. Her er Margit i gang med at gøre klar til at servere lagkage i anledling af 40 års jubilæet for IC toget.
Foto: Asger Christiansen

Peer og Søren gør klar til at servere kransekage og Champagne til et fødselsdagsselskab på årets lange tur, der gik til Thyborøn.
Foto: Henrik Sandum

Togpersonalet tager et velfortjent hvil mellem serveringerne, mens der brygges nye forsyninger af kaffe.
Foto: Henrik Sandum

Henrik er her på vej gennem toget med salgsvognen for at imødekomme vore passageres behov for kaffe/the, slik mv.
Foto: Ole Hansen

Vi forsøger ofte at kombinere vore kørsler med en event, således at der ikke ”kun” er tale om en togtur. Her er vi i Gribskov i efterårsferien 2011, hvor Henrik er i gang med at instruere vore gæster inden de slippes løs på en skattejagt med hver sin håndholdte GPS.
Foto: Ole Hansen

Inden hver kørsel gennemføres der et omfattende teknisk eftersyn af både vogne og lokomotiv for at sikre, at sikkerheden er helt i top.
Foto: Ole Hansen

MY veterantog benytter kun professionelle lokomotivførere der til daglig kører for enten DSB eller et af de andre togselskaber. Her ses Poul med et særtog på vej mod Gilleleje.
Foto: Ole Hansen

MY veterantog kører jævnligt særtog blandt andet i forbindelse med runde fødselsdage. Vi kan køre for dig stort set over hele Danmark. Kontakt os for et uforbindende tilbud, hvis det kunne have din interesse. I dette tilfælde er vi på vej til Helsingør i forbindelse med en halvtreds års fødselsdag.
Foto: Ole Hansen

Når toget skal oprangeres eller vendes på endestationen skal vogne og lokomotiv sammenkobles og bremse- og fødeslange forbindes. Det er i udgangspunktet både et tungt og anstrengende arbejde, hvor arbejdsstillingerne ikke er videre hensigtsmæssige.
Foto: Ole Hansen

Under et ophold i Grønnehave tælles dagens omsætning op. Her er det en god egenskab at være god til hovedregning. Her ses Daniel og Peter i gang med den vanskelige disciplin.
Foto: Ole Hansen